lauantai 16. helmikuuta 2013

Projekti kodin rakennus, osa 1

Postausta vähä tästä meidän kodinrakennusurakasta. Elikkä keväällä 2011 ostettiin tontti. Alotettiin tienteolla.
 
Kevään mittaan rakentaminen alkoi mennä ryminällä eteenpäin, tarkotus oli jouluksi muuttaa. Talo tehtiin ihan kappaletavarasta ja ite suunniteltiin pohjapiirros joka vain piirrätettiin suunnittelijalla.
 
Meillä oli kirvesmies rakentamassa, lisäksi mies meni töiden jälkeen illoiksi, ei paljoa nähty alkuvaiheessa rakentamista. Hyvä ku kerettiin  vierekkäin nukkumaan :D
Siinä vaiheessa ku sisäpintoja alettiin tekemään, myös minä siirryin rakennushommiin. Mun pikkusisko asui meillä ja kulki meiltä koulussa, koulun jälkeen hän vahti meidän neitiä ja mä lähdin raksalle. Siellä yleensä vierähti ihan yöhön asti, tekemistä nimittäin riitti.


Ihan niinku suunniteltiin niin jouluksi päästiin muuttamaan.. Joulukuun 22 päivä kannettiin tavarat sisään ja äkkiä laittamaan ekaa joulua omassa kodissa. Paljo on velkaa takana, mutta hyvinhän tuota on siitä huolimatta yöt nukuttu :D ja pääasia että on se oma koti, mistä on aina haaveillut, omakotitalo, iso piha, autotalli, lapsilla tilaa olla ja liikkua :) turvallisen kaukana isosta liikenteestä, mutta tarpeeksi lyhyt matka kaupoille. (n. 5-6 km). Tuttu kylä, maalaismaisemat ja varsinkin tämä meidän järvinäkymä takapihan puolella <3 Toinen mummula saman tien varressa, kuin myös isomummula, joten turvallista asua ja apua lähellä saatavilla.

Ei nimittäin se rivitaloasuminen keskustassa ollut ollenkaan meidän juttu, kumpikin meistä kun on "maalta" kotoisin niin ei viihdytty ollenkaan. Tottunut että on tilaa, eikä naapurit ole ihan seinän takana :) eriasia varmaan ois jos ois lapsuudessa asunut sillai niin sitä varmaan sit taas samanlailla ehkä kaipais niitä ihmisiä ihan lähelle ja sitä tiivistä asumista. Koitampa saada sisältäkin otettua kuvia nyt kun viimein alkaa olemaan aika valmista :)

Onko teillä suunnitelmissa rakentaa/rakennuttaa? Joko unelmatalo on valmiiksi suunniteltuna? :)
 

3 kommenttia:

 1. Mä koen, että velka asunnosta on paljon parempi juttu kuin heittää rahaa tuhkatuuleen maksamalla vuokraa. Me ainakin otetaan asuntolaina heti kun se saadaan! :) Olette tosi onnekkaita kun teillä on jo noin ihana koti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Mekin oltaisiin ostettu oma asunto jos ei rakentaminen ois ollu ajankohtasta vielä. Vuokraa kun maksoi niin tuntu aina et yks viissataa heittää hukkaan. Oma on aina oma :)

   Poista
 2. Me ei vielä tiedetä rakennetaanko mut jossai vaiheessa muutetaan anoppilaan kun jatketaan miehen koti tilaa. Mut voi olla että joku mummun mökki tehdään ennen sitä että sit miehen vanhemmat pääsee siihen meille vuokralle. kaikki on vielä auki. TÄä on niin turhauttavaa maksaa vuokraa just on toinen välilehti tässä auki että pitäis maksaa tän kuun vuokra.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)