perjantai 13. kesäkuuta 2014

Magneettikuvaukset

Eilen meillä oli isomman neidin pään magneettikuvaukset keskussairaalalla. Aamulla piti heräillä jo viiden aikoihin antamaan tytölle viimeisen kerran juotavaa ja laittamaan puuduttavat Emla-laastarit. Syömättä piti myös olla 6 tuntia. Ihmeissään oli neiti, että miksi näin aikaisin jo pitää nousta. Meiltä reilu tunnin ajomatka Keskussairaalaan. Matkalla muutaman kerran tyttö valitteli nälkää, mutta hyvin jaksoi olla syömättä ja juomatta, olipa vaan vilttinsä alla repinyt toisen puudutelaastarin irtikin.

Perillä ilmottautumisen jälkeen olikin ohjelmassa sitä perinteistä odottelua ja odottelua ja odottelua. Hoitajan haastattelu oli ja annettiin rauhoittavaa lääkettä kanylointia varten. Olikin hankaluuksia saada tyttö pysymään paikallaan kun oli kova kiire leikkeihin vaikkei pystyssä meinannut pysyä. Kanyyli saatiin laitettua ja viimein pääsi kuvattavaksi. Me miehen kans lähdettiin kanttiiniin kahville sillä aikaa. Itse kuvaus ei kestänyt kuin n. puoli tuntia ja aika pian sen jälkeen tyttö heräilikin ja oli tosi hyvävointinen, pääsi viimein syömään ja juomaankin. Kahden aikoihin oltiin takaisin kotona, nyt odotellaan tuloksia kuvauksista, ne saadaan tietää juhannuksen jälkeisenä maanantaina kun meillä on uusi aika lastenpolille. Tosi reippaasti neiti jaksoi koko päivän olla, eikä onneksi nukutus aiheuttanut mitään pahoinvointeja tai muitakaan harmeja.


Tätä edellispäivänä käytiinkin tyttöjen mitat ottamassa neuvolassa. Isompi neiti oli tällä kertaa kasvanut ihan hyvin, mutta pienempi taas ei niinkään. Ehdotti ravitsemusterapeutilla käyntiä, mutta siellä ollaan isomman tytön kans käyty niin useasti, että kokeillaan pikkusiskolle ensin ottaa samat lisät käyttöön. Ehkä se on vaan terkan uskottava, että tämä on geeniperäistä ja meidän tytöt kasvaa omaan hitaaseen tahtiinsa. He kuitenkin ovat terveitä ja hyvin vilkkaita, energiaa näyttää riittävän.

4 kommenttia:

 1. Miten teillä on nuorempi tyttö kasvanut? Kun meillä on tuo tyttö tosi siro, mutta neuvolassa tietävät molempien suvun hoikkuuden, niin ei oo tarkemmin seurattu. Nyt 6kk mitat 63cm ja 6,2kg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä hitaasti kuin siskonsakin :) nyt 1v 2kk painaa 6.8 kg ja pituutta n. 74. Mä oon keskussairaalalle vienyt meidän molempien vanhempienki neuvolakortit, että voivat sieltä kattoa et me ollaan myös alakäyrillä kasvettu :D

   Poista
 2. Toivottavasti tulokset on hyviä:) Neuvolat ja lääkärit katsovat nykyään niin tarkoin kaikkia tilastoja ja käyriä, eivätkä ota huomioon yksilöllisyyttä. Lapsi joka oppii jotain hieman hitaammin tai kasvaa omaan tahtiin, heti aiheutuu kova ja usein turha huoli vanhemmille, neuvolan toimesta. Rupesin ite huomaan että oma stressaaminen ruokailu hetkillä vaan pahensi syömistä, kun neuvolassa huolestuttiin painosta ja jouduttiin myös lisätarkastuksiin. Eikä tuntunut saavan ravitsemusterapiasta mitään henkilökohtaisia neuvoja, vain suosituksia. Toivois saavan ehdotuksia vaihtoehdoille, ja yhdessä miettiä mikä toimisi. Nyt kuitenki paino noussu, eikä ruokailu muuttunu, kasvu selvästi menee vaan omaa käyräänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :) Toi on niin totta, katsoisivat ennemmin lasta näyttääkö se sairaalta tai alipainoiselta tai muuten huonosti voivalta, eikä kytättäisi vaan tietokoneen näyttöä. Vaikka yrittää kuinka olla stressaamatta painoa niin se ulkopuolinen paine aiheuttaa sen stressin, ja vieläpä se, että epäillään saako lapsi kotona ruokaa. Hyvä että teillä on paino noussut! Täällä myös isompi neiti sai nyt kasvusta kehuja, hitaasti mutta omalla käyrällään :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)