keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pohjoisessa

Kuten tuossa aiemmin mainitsin niin käytiin tosiaan heinäkuun alussa häissä Ylläksellä. Asunto-autolla mentiin, oli hiukan helpompi lasten kanssa matkustaa. Keskimmäisen tytön turvaistuin oli etupenkillä, niin selvittiin täysin ilman matkapahoinvointia. Meillä oli vuokrattuna mökki Ylläsjärvellä. Olin positiivisesti yllättynyt, mökki oli aivan uusi, rakennettu 2015 ja ei varmaan montaa vuokralaista ollut ennen meitä ollut.


Käytiin ajelemassa ja maisemia katsomassa ja tottakai, käytiin Jounin Kaupassa. :D Häät olivat aivan ihanat, sopivan kokoiset, paljon hyvää ruokaa ja onnellinen tuore aviopari. Lapsetkin viihtyivät tosi hyvin, heille oli järjestetty oma nurkkaus, missä saivat askarrella, leikkiä ja puhallella saippuakuplia.

Seuraavana päivänä käytiin Yllästunturin huipulla gondoli-hissillä. Huipulla oli älyttömän kylmä ja kova tuuli, lapset ei viihtyneet ulkona ollenkaan. Munkkikahvit ja lämpimät mehut käytiin juomassa huipulla olevassa kahvilassa. Maisemat ylhäällä olivat kyllä ihan mielettömän upeat!Ylläkseltä lähdettiin ajamaan käsivartta kohti, Kilpisjärvellä pysähdyttiin ja sieltä jatkettiin Norjan puolelle. Iltapala syötiin jäämeren rannalla Skibotnissa. Siellä oli niin kaunista, on päästävä kyllä uudestaan joskus. Yöksi ajettiin takaisin Suomen puolelle. Tulomatkalla ei sitten kovin pysähdelty enää missään, tarkoitus oli Rovaniemellä käydä, mutta siirrettiin se reissu toiselle kertaa ja ajeltiin kotiin. Ihana oli olla reissussa, mutta olihan se ihana tulla kotiin. Lapset jaksoivat kyllä reissun tosi hyvin, vaikka päivät aikalailla täysin vietettiin asunto-autossa. Omat haasteensa tietty toi vaipanvaihdot ja ruokien lämmitykset vauvalle, osaapa taas arvostaa lämmintä vettä ja mikroa ;)Ootteko te käyny Norjassa? Oisko jotain suosituksia missä siellä kannaittaisi käydä?

2 kommenttia:

  1. Niin mahtavia maisemia! En ole käynyt Norjassa, mutta tarkotus ois joskus sinne mennä. :) -K-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella! Itse ehdotin vielä Ylläksellä miehelle että ajetaanko sittenkin suoraan kotiin mut hän sai ylipuhuttua et käydään pohjoisempana kun on kerran sinne asti tultu, ja onneksi saikin ylipuhuttua. Ne maisemat oli niin mahtavat! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)